menu
Word Lid
Persmededeling: Vlaams Belang Mechelen eist meer ernst van het stadsbestuur betreffende de veiligheid

Vlaams Belang Mechelen eist meer ernst van het stadsbestuur betreffende de veiligheid.

Mechelen wordt geplaagd met ernstige vechtpartijen aan perron M, het schietincident aan Paepenhofen en nu het Stadhuis en gerechtsgebouw in het centrum dat bekogeld wordt met molotovcocktails. Het stadsbestuur verklaarde maandag jl. op de gemeenteraad dat het over alleenstaande gevallen gaat en verwijst alle vragen naar de politieraad. De buurtbewoners geven nochtans aan dat er in het verleden meerdere malen is gevraagd om verhoogde toezicht te houden in o.m. Het Paepenhof. Het stadsbestuur verzuimt om zelf krachtige maatregelen te nemen om een signaal te geven aan de buurtbewoners en hun onveiligheidsgevoel weg te nemen. Het stadsbestuur zou de criminaliteit kunnen ontmoedigen door het gevoel van straffeloosheid tegen te gaan, bijvoorbeeld met oudejaarsnacht, en te laten zien dat het ernstig is.

Het bewijs hiervan is geleverd nu donderdagavond er op amper 400 m van elkaar maar liefst twee aanslagen met molotovcocktails in de binnenstad werden gepleegd. En dit ’s nachts. Het is ook niet de eerste keer dat Mechelen op korte tijd opgeschrikt wordt. Het is duidelijk dat criminelen het stadsbestuur in het gezicht uitlachen en zich heer en meester willen wanen in onze straten en wijken.

Hier moet nu direct paal en perk aan worden gesteld: voor we het beseffen, wordt Mechelen een tweede Antwerpen waar de drugbaron en zware crimineel heer en meester zijn over onze Mechelse straten en wijken.

Vlaams Belang vraagt dringend doortastend maatregelen. Dit kan door in de gekende wijken en straten extra te patrouilleren en gevoelige plaatsen extra te bewaken!


Het Vlaams Belang Mechelen eist dat er onmiddellijk extra maatregelen worden genomen en roept de meerderheid en oppositie op om, over de partijgrenzen, de veiligheid van de Mechelaars ernstig te nemen en de vraag om extra mankracht in te zetten, te ondersteunen. 

Kim Brooks

Voorzitter VB Mechelen 




ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF