menu
Word Lid
Persmededeling 23-02-2023 Drugscriminaliteit provinciaal aanpakken

Vlaams Belang vraagt provinciegouverneur Cathy Berx om een overleg tussen de burgemeesters van Antwerpen en Mechelen te organiseren omwille van de recentste aanslagen in Mechelen.


Na de aanslagen die de afgelopen maanden plaatsvonden in Antwerpen, wordt nu ook Mechelen geteisterd door verschillende druggerelateerde aanslagen. Op donderdag 16 februari 2023, werden de bewoners van de Bethaniënstraat opgeschrikt door een aanslag op een woning met een molotovcocktail.

Het geviseerde huis zou de ouderlijke woning zijn van de ex-vriendin van drugscrimineel “De Algerijn”.

Amper 24 uur later, dus vrijdagnacht, wordt een auto in brand gestoken in de Kalverenstraat in de wijk Nekkerspoel te Mechelen.


Het Vlaams Belang zal daarom, bij monde van provincieraadlid Catherine François, aan gouverneur Cathy Berx vragen om een overleg tussen de burgemeesters van Antwerpen en Mechelen te organiseren om samen de strijd aan te gaan tegen de drugsmaffia.

Het is belangrijk dat de burgemeesters van Antwerpen en Mechelen kunnen samenwerken om de criminaliteit te bestrijden en de drugsmaffia een halt toe te roepen. Als de burgemeesters samenwerken, is er meer kans dat de criminaliteit breder bestreden wordt en de drugsmaffia beseft dat het menens is”, aldus Catherine François.


Het Vlaams Belang is van mening dat het een belangrijk signaal is dat de burgemeesters van de provincie Antwerpen kunnen samenwerken om de criminaliteit te bestrijden. “Het drugsgeweld zal niet aan de stedelijke grenzen halthouden. Daarom is ook een provinciaal strijdplan nodig” voegt raadslid François er nog aan toe.


Vlaams Belang hoopt dat de gouverneur ingaat op ons voorstel en dat het overleg tussen de burgemeesters van Antwerpen en Mechelen zal leiden tot effectieve maatregelen om de drugscriminaliteit te bestrijden.


Catherine François

Provincieraadslid Vlaams Belang Antwerpen 


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF