menu
Word Lid
Muizen: 6-06-2023 Bouw van fietstunnel onder spoorweg

Artikel: Gemeenteraad keurt bouw van fietstunnel onder spoorweg goed voor verbeterde veiligheid


Op de gemeenteraad van maart 2016 heeft Catherine François, vertegenwoordiger van Vlaams Belang, een voorstel ingediend om een fietstunnel te laten bouwen onder de spoorweg ter hoogte van de Willendriesstraat. Deze beslissing werd genomen naar aanleiding van het voornemen van Infrabel om de overweg te sluiten.

De betreffende overweg wordt als gevaarlijk beschouwd, aangezien deze op zondagen veelvuldig wordt gebruikt door kinderen die naar de Chiro gaan, evenals door fietsers, joggers en wandelaars. Infrabel streeft naar een overwegvrij spoornetwerk om de stiptheid en capaciteit van het treinnet te verbeteren, evenals de veiligheid. Het waarborgen van veiligheid is voor het Vlaams Belang van groot belang.

Op dit moment passeert Catherine François dagelijks met haar kleinkinderen deze overweg en ze merkt regelmatig op dat joggers en wielertoeristen (om ze niet anders te noemen) tussen de spoorbomen door slalommen, omdat ze ongeduldig zijn en te lang moeten wachten op passerende treinen. Dit is echter geen goed voorbeeld voor kleine kinderen.

Het verheugt ons tevens dat de brug aan de Barebeek eindelijk wordt vernieuwd, zodat de lokale boeren en hulpdiensten hiervan kunnen profiteren.

De buurt heeft zich vaak afgevraagd wat er zou gebeuren als er zich tijdens het hoogseizoen van Planckendael een ongeval voordoet op de Leuvensesteenweg, of als iemand onwel wordt. Met al deze gegevens in het achterhoofd is besloten om dit voorstel goed te keuren.

Daarnaast willen we vermelden dat de Willendriesstraat tijdelijk geasfalteerd zal worden om het werkverkeer veilig naar de bouwplaats te leiden. Helaas betekent dit dat de inwoners nog even moeten wachten op de definitieve afwerking van de Willendriesstraat.


Catherine François

Vlaams Belang

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF