menu
Word Lid
Genoeg gesensibiliseerd, zerotolerantie aan De Nekker

Vlaams Belang roept op tot strikte handhaving en extra veiligheidsmaatregelen bij de Nekker


Genoeg gesensibiliseerd

Zerotolerantie aan De Nekker


Mechelen – De Nekker, een geliefd recreatiedomein in Mechelen, staat voor een uitdaging met de ongecontroleerde toestroom van bezoekers zonder geldige identiteitskaarten. Ondanks herhaalde inspanningen om bewustwording te creëren, blijft een groep jongeren uit Brussel de regels negeren en veroorzaakt daarmee problemen. Vlaams Belang pleit nu voor een zerotolerantie aanpak en stelt voor om GAS-boetes op te leggen aan degenen die zonder identiteitskaart proberen binnen te komen.


Het management van de Nekker heeft snel gereageerd door aan te geven dat het domein volzet is en wachten zonder geldige toegangskaarten geen zin heeft. Desondanks blijven sommige jongeren uit Brussel de regels overtreden, wat leidt tot chaos en vertragingen bij de kassa’s. Om dit probleem aan te pakken, roept Vlaams Belang op tot een strikte handhaving en zerotolerantie beleid, waarbij degenen die zonder identiteitskaart problemen veroorzaken, beboet worden met het systeem van GAS-boetes. Deze maatregelen moeten een krachtig signaal afgeven dat het naleven van de regels essentieel is voor een aangename ervaring in de Nekker.


Naast het streng optreden tegen overtreders van de regels, stelt Vlaams Belang ook voor om een anonieme klachtenprocedure in te voeren met betrekking tot seksuele intimidatie en/of geweld. Het waarborgen van een veilige en respectvolle omgeving in recreatiedomeinen zoals de Nekker is van het grootste belang. Door duidelijke affichering en de mogelijkheid om anoniem klachten in te dienen, wordt een omgeving gecreëerd waar slachtoffers van dergelijke incidenten de kans krijgen om hun stem te laten horen en waar daders ter verantwoording kunnen worden geroepen.


Catherine Francois gemeenteraadslid van Vlaams Belang, benadrukt dat er genoeg woorden zijn gewijd aan dit probleem en dat het nu tijd is voor actie. Wie niet wil luisteren, moet de gevolgen voelen. Het implementeren van strikte handhavingsmaatregelen en een anonieme klachtenprocedure bij de Nekker zijn cruciale stappen om ervoor te zorgen dat het recreatiedomein een veilige en aangename omgeving blijft voor alle bezoekers.


Vlaams Belang roept tevens op om prioriteit te geven aan Mechelaars en bewoners van de provincie Antwerpen, aangezien zij via provinciebelasting bijdragen aan het onderhoud van de Nekker.

Recreatie domeinen zijn bedoeld als een plek waar families zorgeloos van de zomer kunnen genieten. Onze maatregelen kunnen streng lijken, maar de ervaring leert dat ze noodzakelijk om de veiligheid en de ervaring van de mensen die oprecht komen genieten te waarborgen. Het moet duidelijk zijn dat er nu en voor altijd geen plaats is voor baldadigheid in en aan onze recreatiedomeinen.


In de komende gemeente- en provincieraad zal Vlaams Belang deze voorstellen naar voren brengen en pleiten voor een effectieve handhaving van de regels en een duidelijk kader voor het melden van misstanden.

Persartikel Het Nieuwsblad

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF