menu
Word Lid
Gemeenteraad 24/04/2023: Duivenweringen onder brug Nekkerspoel


Duivenweringen onder brug Nekkerspoel in slechte staat

De duivenweringen onder de brug aan Nekkerspoel, Mechelen zijn in zeer slechte staat. Bewoners maken zich zorgen dat deze weringen binnenkort naar beneden zullen vallen. De weringen zijn bevestigd aan de brug die door het treinverkeer trillingen ondergaat, waardoor deze loskomen. Hoewel Infrabel verantwoordelijk is voor het onderhoud van de duivenweringen, is de stad Mechelen verantwoordelijk voor de plaatsing ervan.

Om ongelukken te voorkomen, is het dringend noodzakelijk om de duivenweringen op z'n minst te laten nakijken en meestal zelfs te vervangen. In Antwerpen heeft men een systeem van metalen netten die gehecht zijn aan de muren in plaats van aan de brug, wat een veiligere oplossing lijkt te zijn.

Het is belangrijk dat de verantwoordelijke instanties snel actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de duivenweringen op een veilige en duurzame manier worden vervangen. Dit kan ongelukken voorkomen en de veiligheid van bewoners en treinreizigers waarborgen.

Daarom stelt het Vlaams Belang Mechelen voor alle duivenweringen na te kijken en te vervangen door metalen netten zoals in Antwerpen. 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF