menu
Word Lid
Gemeenteraad 2/06/2023: FINANCIËN. Vaststelling jaarrekening 2022 - deel stad
Kantoorgebouw bedekt met aandelenmarktgrafieken

FINANCIËN. Vaststelling jaarrekening 2022 - deel stad



Vlaams Belang wil op de recente presentatie van de jaarrekening van 2022 reageren, waaruit blijkt dat de begrotingscijfers van de stad Mechelen beter zijn dan eerder werd verwacht. Hoewel het stadsbestuur hiermee pronkt als een succes, wil Vlaams Belang enkele belangrijke punten benadrukken die niet mogen worden genegeerd.

Allereerst wijzen we erop dat de exploitatie-uitgaven in 2022 met maar liefst 12% zijn gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder gestegen energiekosten, personeelskosten, uitgaven voor het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen en het vaccinatiecentrum, evenals verhoogde hulpverlening door het Sociaal Huis. Deze kostenstijging heeft een aanzienlijke impact op het budget van de stad en kan niet zomaar worden genegeerd.

Bovendien is het opmerkelijk dat een aanzienlijk deel van de zogenaamde financiële bonus van 5,4 miljoen euro wordt gebruikt voor de schuldafbouw, wat op lange termijn voordelig zal zijn voor de stad. Het verminderen van de schuld is belangrijk en dit kunnen we toejuichen. Echter, we moeten ons afvragen waarom er geen ruimte is voor investeringen die de levenskwaliteit van de inwoners van Mechelen kunnen verbeteren. Met meer dan 3600 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning, hadden we gehoopt dat er in tijden van financiële stabiliteit ook ruimte zou zijn voor investeringen in het sociale domein. Het lijkt erop dat het stadsbestuur ervoor kiest om de financiële ruimte voornamelijk te gebruiken om schulden af te lossen, wat op zichzelf positief is, maar we hadden ook graag gezien dat er geïnvesteerd zou worden in de sociale behoeften van de stad en haar inwoners.

Daarnaast vestigen we de aandacht op de toename van de inkomsten uit verkeersboetes. Volgens de gepresenteerde gegevens zijn de inkomsten uit GAS-boetes met maar liefst 4.747.673 euro gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Het lijkt erop dat deze extra inkomsten hebben bijgedragen aan de schuldafbouw en bijdragen aan het positieve beeld dat het stadsbestuur probeert te schetsen. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat deze toename te wijten is aan een verandering in het beleid, waarbij de inning van verkeersovertredingen nu rechtstreeks naar de stadskas gaat. Dit roept vragen op over de werkelijke basis van de schuldafbouw en of deze wordt bereikt door goed beleid of simpelweg door een verandering in de inkomstenstromen.

We merken ook op dat er een stijging van de opcentiemen met maar liefst 2,5 miljoen euro, terwijl er met klem beweerd werd dat het om een taxshift ging. Deze verhoging van de opcentiemen roept vragen op over de werkelijke intenties van het stadsbestuur. Het lijkt erop dat de belastingdruk op de inwoners en vooral de middenklasse van Mechelen alleen maar is toegenomen. Daarnaast is het opmerkelijk dat de onroerende voorheffing is gestegen met 1 miljoen 150 duizend euro. Dit plaatst vraagtekens bij de beweringen van het stadsbestuur dat er sprake is van een belastingverschuiving ook ten gunste van de middenklasse, terwijl net zij uit de boot vielen bij de hulpmaatregelen van de federale overheid tijdens de energiecrisis. Voor hen zijn de lasten alleen maar toegenomen.

Daarnaast is het opmerkelijk dat de onroerende voorheffing is gestegen met 1 miljoen 150 duizend euro. Dit plaatst vraagtekens bij de beweringen van het stadsbestuur dat er sprake is van een belastingverschuiving ten gunste van de inwoners. Het lijkt er eerder op dat de lasten voor de burgers alleen maar toenemen.

Tot slot wil ik benadrukken dat het belangrijk is om een realistisch beeld te hebben van de financiële situatie van de stad Mechelen. Hoewel de begrotingscijfers beter zijn dan verwacht, moeten we ons afvragen of deze positieve resultaten te danken zijn aan solide financieel beleid of dat ze voornamelijk voortkomen uit externe factoren, zoals subsidies van de hogere overheid en verhoogde inkomsten uit verkeersboetes. Het is onze verantwoordelijkheid als gemeenteraadsleden om kritisch te blijven en ervoor te zorgen dat de belangen van de inwoners van Mechelen worden behartigd. Bijgevolg stemmen we tegen de MJP8

Namens het Vlaams Belang 

Catherine François 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF