Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Energieprijzen zijn een politieke keuze voor belastingen, NIET voor het klimaat.

Energieprijzen zijn een politieke keuze voor belastingen, NIET voor het klimaat.
Lokaal @ Vlaams Belang
Honderdduizend eigenaars van zonnepanelen worden de dupe van de verkiezingspropaganda van Open VLD. Vlak voor de verkiezingen werd een compensatieregeling voor de digitale meter uitgewerkt. Die propagandastunt werd nu tenietgedaan door de rechtbank. Daarom werkte de Vlaamse regering snel-snel een ‘oplossing’ uit.
Minister Zuhal Demir (NVA) belooft nu een compensatie met een rendement van 5 procent op een gemiddelde investering in ­zonnepanelen. Dat moet de ­gemoederen van de bedrogen en boze eigenaars sussen. Een duur doekje voor het bloeden. De belastingbetaler betaalde immers al de Turteltaks, de groene certificaten en nu ook nog eens de compensatieregeling. Iedereen wordt in het zak gezet: mensen met en zonder zonnepanelen.
Het Vlaams Belang wil keuzevrijheid: een digitale meter of niet
WIST U DAT: In Wallonië zul je de plaatsing van een digitale meter kunnen weigeren als je dat wenst. Anders dan in Vlaanderen werd het eis testaankoop daartoe wel ingewilligd in het Zuiden van het land. De verplichte installatie van de digitale meter gaat mensen met zonnepanelen aan rendement kosten en wie geen zonnepanelen heeft meer belastingen op de energiefactuur.
Zonnepanelen en windmolens zijn pas rendabel als door slechte politieke keuzes elektriciteitsprijzen verdrievoudigen. Als morgen een liter benzine €10 kost dan is op jenever rijden ook goedkoper. Energieprijzen zijn een politieke keuze voor belastingen, NIET voor het klimaat.

Kim Brooks
Voorzitter Vlaams Belang Mechelen