menu
Word Lid
De Mechelse Vesten

Beste Mechelaar, 

Vanavond is de gemeenteraad  voor de zoveelste keer samen over het eenrichtingsverkeer op de Mechelse Vesten. Een ramp voor Mechelen, een ramp voor de Mechelaars. Daar zijn we het allemaal over eens. Een ramp die veroorzaakt is door het beleid van gewezen Minister Bart Somers, die als burgemeester terugkeert  naar Mechelen om zijn macht te redden. Maar hij heeft de Mechelaar, jullie nog steeds niet begrepen. De Mechelaar voelt zich na zijn knip en plakwerk steeds verraden en verloochend. Hij luistert niet naar hun stem, maakt het nog ingewikkelder en geeft het bestuur van 2030 de opdracht om een nieuw mobiliteitsplan te schrijven.

Tevredenheid?

Uit een enquĂȘte blijkt dat de meerderheid van de Mechelaars het eenrichtingsverkeer wil afschaffen. Ze zijn het beu om in de file te staan, om rond te rijden, om hun handelaars te zien verdwijnen. Ze willen een vlotte mobiliteit voor iedereen, waar veiligheid en bereikbaarheid samengaan als men de automobilist op een deftige manier wegleidt. Maar de meerderheid negeert hun wensen en probeert hen te sussen met vage beloftes en loze aanpassingen. Burgemeester Somers voert een schijnparticipatie, waarbij hij alleen de mening vraagt van een select groepje van zijn aanhangers. Hij is bang voor de echte stem van de Mechelaar.

Wat willen wij?

Vlaams Belang heeft altijd gepleit voor een referendum over het eenrichtingsverkeer. Wij willen dat de Mechelaars zelf kunnen beslissen over hun Vesten. Intussen vragen we een terugkeer naar tweerichtingsverkeer, met een rijstrook per richting, een aparte busstrook en ruimte voor fietsers en voetgangers. Wij willen een einde maken aan de knips, die alleen maar voor meer sluipverkeer zorgen. Wij willen een echte dialoog met alle betrokkenen, om samen tot een duurzame oplossing te komen.

Maar de meerderheid weigert een referendum te organiseren. Ze zijn bang voor de uitslag, want het is verliezen. Ze zijn bang voor de opkomst van Vlaams Belang, die steeds meer steun krijgt van de Mechelaars. Openvld is bang voor de afrekening in 2024, want ze voelen dat hun tijd voorbij is.

Voorakkoorden?

En wat doet Vooruit? Zij steunen Somers in zijn toneel. Zij verdedigen het eenrichtingsverkeer, dat de stad verdeelt en verlamt. Zij zwijgen over de problemen en de klachten van de Mechelaars. Zij zijn de lakeien van Somers, die hopen op een postje in de volgende coalitie. Zij zijn de verraders van de Mechelaars, die hen in de steek laten.

Thijs Verbeurgt, de lijsttrekker van Vooruit, is de grootste hypocriet. Hij neemt geen standpunt in over het eenrichtingsverkeer, maar verschuilt zich achter de zogenaamde stem van de Mechelaar. Hij durft Somers niet tegen te spreken, want hij is bang om zijn zetel te verliezen. Hij gaat voor 100 procent voor een deelname aan de coalitie 'Voor Mechelen en Vooruit', maar vergeet de echte noden en wensen van de Mechelaars. Dit is niet voor Mechelen en achteruit.

Somers heeft zijn krediet verspeeld en zijn geloofwaardigheid verloren. Hij keert terug naar Mechelen, maar hij vindt geen draagvlak. Hij is de burgemeester van de gebroken beloftes, verblind door dogma's en paniekerig op zoek naar houvast. Hij is de vijand van de Mechelaars, die hem niet meer willen.


Wij willen de stem van de Mechelaar wel aanhoren, wij zijn de stem van het verzet. Wij zullen niet zwijgen, wij zullen niet buigen, wij zullen niet opgeven. Wij zullen blijven strijden voor een beter Mechelen. Voor zowel voetganger, fietser, openbaar vervoer en automobilist.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF