menu
Word Lid
Agendapunt Deelfietsen aan afgeschafte bushaltes wegens wegenwerken - Ingrid Kluppels -

Deelfietsen aan afgeschafte bushaltes wegens wegenwerken

Toelichtende nota

Talloze bushaltes worden tijdelijk niet bediend omwille van omleidingen t.g.v. de talrijke wegenwerken op het Mechels grondgebied. Zomaar enkele bushaltes verder opstappen klinkt misschien niet moeilijk, maar in werkelijkheid zijn pendelaars veel langer onderweg omdat ze dikwijls 3 tot 4 haltes moeten stappen.

Wie 's morgens vroeg moet vertrekken om nog meerdere aansluitingen te hebben, kan de wekker meteen een pak vroeger zetten. Sommige Mechelaars zijn volledig afhankelijk van het openbaar vervoer en verliezen zo aansluitingstijd met de andere diensten.

De oplossing ligt nochtans voor de hand en zou vanzelfsprekend moeten zijn in de fietsstad van vandaag en morgen.

Volgende voorstellen zouden enkele frustraties en praktische problemen wegnemen én de pendelaars aanmoedigen om het deelprincipe meer te gebruiken.

Voorstel van beslissing

1* Het Vlaams Belang stelt voor om voldoende deelfietsen op tijdelijk afgeschafte bushaltes te voorzien tijdens de duur van de werkzaamheden.

Wie vaak ©Mobit gebruikt, kan vanaf 1 november 2020 een abonnement nemen. De Mechelaar betaalt 45 euro voor 3 maanden.

2* Ons tweede voorstel is dan ook om getroffen pendelaars met een Lijnabonnement zo een tijdelijk abonnement van 3 maand, of tenminste zolang de wegenwerken duren, te schenken.

Ingrid Kluppels

Vlaams Belang Mechelen 



ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF