menu
Word Lid
28 mei 2023- Toegangsverbod recreatiedomein

Catherine Francois ,provincieraadslid voor het Vlaams Belang diende vorig jaar een voorstel in tijdens de provincieraad om de toegang van amokmakers tot recreatiedomeinen te verbieden. Nu heeft CD&V, op basis van bestaande wetgeving met de voetbalwet als uitgangspunt, een initiatief gelanceerd.


De voetbalwet omvat ook de mogelijkheid van een nationaal stadionverbod, en deze wordt nu toegepast op recreatiedomeinen.


Het voorstel kwam van Catherine François, raadslid van Vlaams Belang. "Het uitgaan en plezier maken voor jonge mensen, families en goedbedoelende individuen moet te allen tijde gewaarborgd worden. Met onze maatregelen hebben we de lokale en provinciale Besturen kunnen

overtuigen," aldus François. Ze voegt verder toe: "Het plaatsen van hekken bleek niet voldoende in Blaarmeeesen. Brusselse jongeren vinden toch hun weg en zijn vastbesloten om anderen lastig te vallen. We roepen minister van Binnenlandse Zaken, Verlinden, op om veelplegers verplichte werkstages te laten volgen tijdens de weekends en vakantieperiodes."


Vlaams Belang blijft zich inzetten voor de veiligheid van onze mensen, want de zomer is er voor iedereen. Wie niet wil luisteren, moet voelen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF